Inspiratie

Films die wellicht ook iets voor jou kunnen betekenen.

ANDRZ Coaching & Training Leiderdorp | Inspiratie | Films

ANDRZ Coaching & Training Leiderdorp

Voor persoonlijke begeleiding op een praktische en oplossingsgerichte wijze.

Neem contact op voor meer informatie of voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Films


Tree of Life (2011)

Bloedserieus en diepgravend is deze film en hij geeft je het gevoel in een rondrazende achtbaan te zitten. Het draait om het geloof als beproeving, volwassenwording als het verlies van onschuld, de kunst om lief te hebben als middel tot verzoening en vergeving. En om nog veelomvattender zaken: het ontstaan van de wereld en het leven op aarde en de uiteindelijke ondergang. Er worden geen gemakkelijke spirituele praatjes verkocht. Een film die moet bezinken en rustig naechoën, zodat alles enigszins op zijn plek valt.

De wet der resonantie (2010)

Met behulp van direct wetenschappelijk bewijs toont Pierre Franckh wat de nieuwste inzichten zijn rondom het functioneren van het lichaam, de kwantumfysica en de wiskunde. Tevens leert hij ons vooral hoe wij die nieuwe inzichten kunnen gebruiken om controle over ons leven te krijgen op een manier die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

The soloist (2009)

Journalist Steve Lopez raakt in de straten van Los Angeles in de ban van de dakloze en schizofrene straatmuzikant Nathaniel Anthony Ayers. Hij besluit een wekelijkse column over hem te schrijven. Langzaam ontwikkelt zich een vriendschap tussen de gescheiden Lopez en de uiterst muzikale Ayers, maar nog meer dan dat ontvouwt zich de persoonlijke tragedie van beide hoofdpersonen. Naarmate het einde van de film nadert, worden de kracht van vriendschap en vooral de verantwoordelijkheid die deze met zich meebrengt duidelijk zichtbaar.

Kan door huid heen (2009)

Marieke is een onbezorgde dertiger. De luchtbel van haar onbezorgde, stadse leven wordt abrupt doorgeprikt als haar vriend het uitmaakt. In de periode die volgt, dringt een man haar huis binnen en randt haar aan. Van een 'gewoon' mens dat alles denkt te hebben, verandert Marieke in een mum van tijd in een slachtoffer.

Il y a longtemps que je t'aime (2008)

Juliette komt na een lange gevangenisstraf tijdelijk bij haar jongere zus Léa wonen. Tijdens de gevangenisstraf is Léa nooit bij haar op bezoek geweest, omdat hun ouders Juliette doodzwegen. Ze kennen elkaar dan ook amper. Léa wil die verloren jaren goedmaken om zo het gat van herinneringen en van diepe schuld te dichten. Maar Juliette is door het leven achter de tralies verhard en verbitterd.

Bride Flight (2008)

Drie jonge bruiden besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland om te ontsnappen aan persoonlijke drama's en het verstikkende klimaat van het naoorlogse Nederland. Hun verloofdes zijn al vooruit gereisd om werk en een onderkomen te vinden in het nieuwe land. Alle personen worden geconfronteerd met emoties, verlangens, schuldgevoelens en dromen die wel of niet uitkomen.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Joel Barish is gedumpt door zijn vriendin en besluit alle herinneringen aan haar te laten vernietigen bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Maar met het verdwijnen van pijnlijke herinneringen verdwijnen ook de mooie dingen die intrinsiek verbonden zijn aan de pijn. En sommige herinneringen blijken te dierbaar om los te laten.

What the Bleep!? Down the Rabbit Hole (2004)

Wat is realiteit? Waarom zijn we hier? Wat gebeurt er met ons na de dood? Wie of wat is God? – vragen die wij onszelf allemaal wel eens stellen. De film bestaat gedeeltelijk uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde, visuele effecten en animaties. Nadat het dagelijkse en weinig inspirerende leven van hoofdrolspeelster Amanda uit elkaar valt, komt ze in een wereld terecht die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica.

C'est la vie (2001)

Dimitri is een levenslustige veertiger die in een verzorgingstehuis voor terminale kankerpatienten terechtkomt. Hier ontmoet hij de verpleegster Suzanne. Tussen Dimitri en haar ontstaat een ware passie, intenser dan zijn hele leven.

Holy Smoke (1999)

Een mooie jonge vrouw heeft het gevoel dat er iets fundamenteels ontbreekt in haar leven. Ze reist daarom naar India om zichzelf beter te leren kennen en raakt vervolgens in de ban van een goeroe. Haar ouders zijn zeer verontrust en hebben er alles voor over om haar weer naar Australië terug te laten keren. Ze huren iemand in die gespecialiseerd is in het deprogrammeren van sekteleden. Al gauw doemt de vraag op wie nou wie aan het deprogrammeren is.

What Dreams May Come (1998)

Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie proberen met veel moeite hun leven weer op te pikken na de dood van hun twee kinderen. Vooral Annie heeft het daar erg moeilijk mee. Wanneer ook Chris overlijdt en in de hemel terechtkomt, ontdekt hij uiteindelijk dat de hemel mooier is dan hij zich had kunnen voorstellen.

The Sheltering Sky (1990)

In 1947 reist het Amerikaanse echtpaar Port en Kit Moresby doelloos door Noord-Afrika op zoek naar zichzelf en nieuwe ervaringen. Ze worden vergezeld door George Tunner die een oogje heeft op Kit. Terwijl ze hopen op een opwindend avontuur, ondergaan ze een beproeving over hun bezeten en onderdrukte wederzijdse verhoudingen.

 

'Als het gaat om het verleden speelt iedereen vals.' - Stephen King
www.000webhost.com