Inspiratie

Boeken die wellicht ook iets voor jou kunnen betekenen.

ANDRZ Coaching & Training Leiderdorp | Inspiratie | Boeken

ANDRZ Coaching & Training Leiderdorp

Voor persoonlijke begeleiding op een praktische en oplossingsgerichte wijze.

Neem contact op voor meer informatie of voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boeken


Anthony Robbins - Je ongekende vermogens

Op boeiende wijze wordt verteld wat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat NLP voor je kan doen. Als je je een innerlijke voorstelling maakt van hoe je wilt zijn of wat je wilt bereiken, dan heeft dat innerlijke beeld, die innerlijke gedachte, een duidelijke positieve invloed op je ervaringen, je handelen en het bereiken van resultaten.

Ap Dijksterhuis - Het slimme onbewuste

Het onbewuste is allesbepalend. Ons onbewuste stuurt met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Op heldere wijze wordt duidelijk gemaakt hoe menselijk gedrag werkt.

Benjamin Hoff - Tao van Poeh

Winnie-de-Poeh is het soort beer waar je wel van moet houden, of je wilt of niet. Poeh is altijd zichzelf, Poeh is Poeh en daar gaat het hier om. Zijn hele wezen drukt de oude Chinese beginselen van het Taoïsme uit. Winnie-de-Poeh, de beer met maar een klein beetje Verstand, is een ware Tao-Meester.

Benjamin Hoff - Teh van Knorretje

Spelenderwijs worden de feiten van de moderne westerse maatschappij geanalyseerd en krijg je wijze raadgevingen. Het beertje Winnie-de-Poeh wordt gebruikt om deze principes te illustreren. De nadruk ligt op eenvoud en harmonie, sereniteit en levensaanvaarding.

Berthold Gunster - Ja maar... Huh?! 

Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het half vol. Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?

Irvin D. Yalom - Nietzsches tranen

In deze roman wordt een brug geslagen tussen fictie en non-fictie. Het decor is het Wenen aan het eind van de vorige eeuw. De psychoanalyse staat op het punt door te breken. De hoofdfiguren zijn de filosoof Friedrich Nietzsche en Dr. Joseph Breuer, een van de grondleggers van de psychoanalyse.

Osho - Het Boek van Niets

Als je in het leven iets verder kijkt dan je neus lang is, heb je al snel in de gaten dat veel dingen weliswaar trendy zijn, maar dat ze niet echt voeden. Je voelt regelmatig leegte en hoewel je je daar misschien niet altijd bewust van bent, probeer je die vaak snel weer met iets te vullen. Als je meditatie kent, is dat gevoel niet weg. Integendeel, je voelt het vaak des te sterker, maar je kunt het plaatsen en er beter mee omgaan.

Robert Fulghum - All I Ever Really Needed to Know I Learned in Kindergarten 

Robert Fulghum: Most of what I really need to know about how to live and what to do and how to be I learned in kindergarten. Wisdom was not at the top of the graduate school mountain, but there, in the sandpile at Sunday School. These are the things I learned: Share everything. Play fair. Don't hit people. Put things back where you found them. Clean up your own mess. Don't take things that aren't yours. Say you're sorry when you hurt somebody. Wash your hands before you eat. Flush. Warm cookies and cold milk are good for you. Live a balanced life. Learn some and think some and draw and paint and sing and dance and play and work everyday some. Take a nap every afternoon. When you go out into the world, watch out for traffic, hold hands and stick together. Be aware of the simple things in life.

Willem de Ridder - Spiegelogie

Alles wat we zien en voelen is een weerspiegeling van de staat van ons eigen bewustzijn. Iedereen die we in ons leven aantrekken, laat ons een bepaald aspect zien van wie we eigenlijk zijn. Ieder gevoel dat iemand anders ons laat zien, weerspiegelt een gevoel dat diep in ons zit. In dit boek krijg je praktische raadgevingen en voorbeelden hoe spiegels in je dagelijks leven werken.

Ken Wilber - Zonder grenzen

Een geheel eigen en verrassende visie op de essentie van persoonlijke groei en de manieren om daaraan te werken. Duidelijk wordt de lijn van persoonlijke transformatie aangegeven die door de verschillende vormen van psychotherapie en meditatieve tradities wordt nagevolgd. Al deze verschillende vormen zijn niet tegenstrijdig, maar vullen elkaar juist aan en helpen ons om de grenzen die we om ons heen optrekken te doorbreken.

Berthold Gunster - Ik ben oké, jij bent een sukkel

Relaties. We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt. Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind? Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn.

John Strelecky - The big five for life

We kunnen allemaal vervulling vinden in ons leven en ons werk door ons weer te richten op wat er werkelijk toe doet. Het verhaal van succesvol zakenman Thomas Derale helpt je erachter te komen wat je echt wilt doen in je leven en werk en hoe je dat moet aanpakken. Derale - die weet dat hij niet lang meer te leven heeft - geeft zijn spirituele erfenis door aan de jonge Joe die hem als zijn mentor beschouwt. Al luisterend komt Joe erachter wat het geheim is achter het succes van zijn inspirerende voorbeeld. Gebruikmakend van sterke ideeën - zoals het vervullen van je vijf grote levenswensen en de reden van bestaan - legt Derale aan Joe uit hoe grote leiders zichzelf en anderen leiden naar vervulling in leven en werk.

Theo Fischer - De kunst van het nietsdoen

Wie wel eens een crisis heeft doorgemaakt, heeft het ongetwijfeld zo ervaren: het moment waarop alles weer ten goede keert, komt altijd wanneer je de strijd hebt opgegeven en bent opgehouden met knokken. Dat ophouden met knokken, leven in het nu, je naar de stroom van het leven richten, dat is de kunst van het nietsdoen. Waar het om gaat, is dat we bij onze beslissingen niet tegen onze innerlijke autoriteit, ofwel de tao, moeten ingaan. De kunst van het nietsdoen is de kunst om op het juiste moment te doen wat juist is. Nietsdoen is het beste en meest natuurlijke medicijn in hectische tijden: het heelt de ziel en brengt de geest tot rust.

John Parkin - Fuck it!

'Fuck it!' roepen is volgens John Parkin de ultieme aansporing om je eigen weg te volgen. Daarnaast is het een spirituele handeling, de perfecte vertaling van oosterse spirituele concepten als laten gaan, loslaten, overgave en ware vrijheid vinden. 'Fuck it!' zeggen tegen de problemen en zorgen die je dagelijks tegenkomt, is een eenvoudige manier om een gelukkig leven te leiden. De uitroep daagt je uit om in het moment te gaan leven. Een informatief, grappig en realistisch boek op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Uitdagend, humoristisch en inspirerend. Door regelmatig 'Fuck it!' te roepen kun je je leven ingrijpend veranderen. Je hoeft niet te mediteren, veel te bidden of doelgericht te werken aan je geluk. Want 'Fuck it!' werkt als een krachtige mantra.

W. Doyle Gentry - De kleine Geluk voor Dummies

Hiermee heb je een vriendelijk en blijmoedig boekje in handen om een zinvol, gezond en productief leven te leiden en echt gelukkiger te worden. De bewezen technieken en positieve strategieën helpen je om je basisgedrag te veranderen en de goede gewoonten te koesteren die je het geluk brengen dat je zoekt.

 

'De zin van het leven is de zin in het leven.' - Remco Campert